top of page
Tropische Bladeren 2
University Website Header (1).png

VISIE & MISSIE

AUTHENTIEKE WIJSHEID

TO WALK YOUR PATH, THE ANCIENT WAYS

Green Spirits heeft als doel het herontdekken van het aloude weten en de gebruiken zoals dat werd geleefd en vormgegeven door de Germaanse volkeren. Deze vinden ook hun oorsprong in de gebruiken van de Keltische & Noordse stammen.

Green Spirits wil dat wat aan rituelen en grondbeginselen van deze oude natuurreligies uit noordwest Europa verloren is gegaan hervinden. Ook het wekken van het collectief geheugen is onderdeel van de Green Spirits missie. Deze kennis, dit weten vormgeven, voorleven en uitdragen, passend in de hedendaagse maatschappij.

Green Spirits, dit jaar als gathering, wil hiervoor een platform bieden en een samenkomst van gelijkgezinden zijn. Als een cauldron waarin we roeren en daarmee oude resten samenvoegen met het nieuwe leven en de verhoogde energetische trilling in deze tijd. Dus waar men (h)erkenning vindt, met elkaar kennis kan ontdekken en delen, oude tradities nieuw leven inblazen of in een nieuw jasje steken. We geven samen ons eigen pad vorm, in harmonie met elkaar en de natuur, samenZijn. Zichtbaar, ten goede van ons bestaan en ten dienste van het grote geheel: Moeder Aarde en het groot Mysterie.

Omdat het voorleven ook en misschien wel juist nieuwe generaties betreft, wil Green Spirits een familiefestival zijn. Daarmee is het toegankelijk voor alle leeftijden.

MOEDER AARDE TEMPEL

Vanuit de visie en missie van Green Spirits neemt de Moeder Aarde Tempel, voorheen tent, een belangrijke plek in voor de energetische bedding van Green Spirits. Vanwege de belangrijke en centrale plek, die we haar toedelen, hebben we haar omgetoverd tot de Moeder Aarde Tempel. Een geborgen plek, waar je even bij jezelf kan komen. Je kan er mediteren, de dag starten, het grote geheel voelen en aanspreken en daaraan bijdragen (in stilte).

Moeder Aarde lijkt voor velen in deze wereld een vanzelfsprekendheid, terwijl zij de basis van ons bestaan is. Zij draagt ons, voedt ons, voorziet ons. Green Spirits wil juist helpen te verbinden met Moeder Aarde, als een groen en duurzaam festival. De gathering heeft hetzelfde uitgangspunt, vandaar dat de Moeder Aarde Tempel daar ook een centrale plek krijgt.

The Green Spirit

Voor de gathering zijn er een aantal belangrijke uitgangspunten zoals duurzaamheid en respect die we hoog in het vaandel hebben. Ze bepalen de inhoud, vorm en ‘leefregels’ van de gathering

Gathering zonder afval: alle deelnemers nemen hun eigen bord, bestek en beker mee die we gezellig samen afwassen. Daarnaast houdt iedereen het afval zo beperkt mogelijk en houd je vooral je eigen afval bij je.

Consuminderen: we hebben gekozen voor een kleine markt, met handgemaakte, duurzame producten. We hebben tenslotte alles al, toch? Er is ook een plek waar je gebruikte kleding kunt ruilen of inleveren.

Moeder natuur: de gathering is op een plek waar we gebruik mogen maken van het terrein en de daar aanwezige natuur. Wij zijn te gast; ga dus zorgvuldig om met de plek waar je verblijft.

Spiritualiteit: bewustwording is niet alleen een zaak van nadenken en voelen; het verandert ook je kijk op de maatschappij en hoe we met elkaar omgaan. We zorgen daarom met elkaar voor respect voor elkaar in fysieke, mentale en emotionele zin.

Tropische Bladeren 5
bottom of page