top of page
Tropische Bladeren 5
Tropische Bladeren 2
University Website Header (1).png

VERBLIJVEN
 

Je bent van harte welkom op Landgoed de Zonnebloem! We gaan er met elkaar een mooi weekend van maken, en om het voor iedereen leefbaar en gezellig te houden, zijn er een paar dingen om rekening mee te houden. 

De Zonnebloem heeft als landgoed meerdere functies. In de dagelijkse werkelijkheid is het een bewoonde zorgboerderij. Wat inhoud dat er naast alle leuke activiteiten, waarbij de bewoners van het landgoed betrokken zijn, er dagbesteding en ook dagelijks woonzorg verleend wordt.

Officiële camping

 

Het landgoed is sinds dit jaar ook een officiële camping, met eenvoudige doch doeltreffende voorzieningen. Er kan daardoor bij je kampeermiddel gekookt worden, met gebruik van kampeerapparatuur. Elektra is beperkt aanwezig en van campingniveau.

Hoe je ook voorziet in je maaltijden, duurzaamheid en zelfvoorziening staan hoog in ons vaandel. Dit betekent, dat je voor je eigen bordje, beker en bestek moet zorgen. Dit geldt ook voor bij de koffietent.

Eenvoudig maar functioneel

Alle aanwezige faciliteiten zijn eenvoudig, maar functioneel en gezellig. Het sanitair-huisje vindt je aan de rand van veld 1, met onder andere een was- en aankleedruimte voor ouders met kind(eren).

Er is beperkt elektra voor kampeermiddelen beschikbaar. Ook is het aantal plaatsen voor campers & caravans beperkt. Dat kost logistiek best wat puzzelwerk. Vandaar dat we je vragen aan te geven met welk kampeermiddel je komt en welke afmetingen deze heeft.
Kom je met caravan of camper, dan geldt hiervoor een toeslag van €27,50.

Wil je gebruik maken van stroomvoorziening? Dan kost dit €17,50 per kampeerplek. Stroomplekken zijn beperkt.


Wil je alleen stroom, omdat je er van verzekerd wilt zijn, dat je telefoon of tablet opgeladen kan worden? Dan is een stroomplek aanvragen niet nodig. Bij het infopunt/EHBO is namelijk de mogelijkheid om je apparatuur op te laden aan het oplaadpunt.

Kamperen met tent doe je gezellig op het groene gras op een van de kampeervelden.

Belangrijk om te weten

De Zonnebloem ligt in prachtig buitengebied, maar heeft wel buren. Daarom vragen we je rekening te houden met de hoeveelheid geluid die gemaakt wordt. Dit betreft met name drummen. Omdat we niet zonder willen en kunnen zullen er drumcirkels zijn. Daarbuiten vragen we je je drum te koesteren, maar niet te spelen. Het geluid draagt ver. Maak je als genezer gebruik van een drum, neem dan even contact op met de organisatie.

Ook vragen we je na 23.00 op het buitenterrein rust in acht te nemen. Gezellig kletsen en wat drinken bij het kampvuur is natuurlijk geen probleem en een deuntje op een gitaar met een liedje ook niet, maar luid (mee)zingen en muziek maken vragen we je te laten. Zo kan iedereen lekker slapen.

   IN HET KORT

  • Je tent opzetten kan op een van de kampeervelden.

  • Er is beperkt plek voor caravans en campers; je krijgt een plek toegewezen.

  • Er komt een oplaadpunt voor telefoons. Daar hoef je dus geen elektra voor aan te schaffen.

  • Wil je toch elektra bij je kampeerplek? Bestel dit dan extra als je je inschrijft.

  • Waterkokers zijn NIET toegestaan!

  • Drums alleen gebruiken tijdens de drumcirkel. Na 23.00 uur alleen gezellig keuvelen, zo verstoren we de natuur het minste.

Wellicht ten overvloede, maar toch even in het belang van de stroomvoorziening op het terrein: waterkokers zijn uit den boze! (toch gebruiken verraad zichzelf: de stoppen klappen er uit en het terrein zit (deels) zonder stroom). Open vuur op de kampeerweide is helaas ook niet toegestaan.

Tropische Bladeren 2
Tropische Bladeren 5
HUISREGELS
Organisatie en medewerkers

 

Volg altijd de instructies op van de organisatie, de vrijwilligsters en de medewerksters tijdens hun activiteiten. Heb je vragen? Tegenover het cateringgebouw op veld 1 kun je terecht bij de informatiekraam. Hier word je doorverwezen naar de juiste persoon.
Flyers van medewerksters (max. A5) mogen worden neergelegd bij de infoplek of bij de eigen werkplek. Flyers en/of posters op andere plekken worden weggegooid.

Eigen verantwoordelijkheid en aansprakelijkheid

 

De organisatie is niet aansprakelijk voor beschadiging of diefstal van je persoonlijke eigendommen door derden. Deelname aan Green Spirits is voor eigen rekening en risico. Dit geldt voor alle aanwezigen op de camping, de gathering of het festival. De deelnemer is aansprakelijk voor door hem/haar veroorzaakte beschadiging aan tenten en apparatuur.

EHBO

 

Op veld 1 naast de Veldkeuken is een EHBOpunt aanwezig met vakkundige vrijwilligsters. Daar hangt ook een lijst met telefoonnummers van hulpdiensten mocht dat nodig zijn.

Hoe te handelen bij calamiteiten

Als je het alarmsignaal van de megafoon hoort, blijf dan vooral kalm. Ga zo snel mogelijk naar de infostand waar vrijwilligers je zullen informeren en instrueren.

 

Autobeleid

 

Auto’s zijn op het terrein ten tijde van de camping niet toegestaan, tenzij afgesproken met de organisatie of in geval van nood. Er is een parkeerweide voor de auto's beschikbaar. Het terrein is niet afsluitbaar, toch gaan we er van uit dat we met zijn allen de sfeer bewaken; er worden geen uitzonderingen gemaakt/waargenomen. (Houd hier rekening mee als je kort na de sluiting weg wilt.) Parkeer je auto op de speciaal ingerichte parkeerweide. We werken niet met bewaking, dus laat geen waardevolle spullen achter. De organisatie van Green Spirits is niet verantwoordelijk voor diefstal en/of beschadigingen aan je auto.

Geluid: na 23.00 uur geen overlast

 

De natuur is ‘s avonds in ruste, evenals de gasten op aanliggende camping. Dat betekent dat we tot 23.00 uur naar hartenlust luidkeels mogen zingen, drummen, muziek maken; daarna mag je je overgeven aan zachte, akoestische muziek rond het kampvuur.

Elektriciteit

Alleen als je van tevoren elektra hebt besteld en betaald, kun je de stroompunten op de velden gebruiken met behulp van eigen stroomkabels. Mocht je ter plekke toch stroom willen zonder dat je dat gereserveerd hebt, laat dit dan weten aan één van de vrijwilligers. Zij zullen met de leiding overleggen of alsnog stroomgebruik mogelijk is. In alle gevallen geldt: gebruik alleen apparaten die geschikt zijn voor de camping. Gebruik geen ‘gewone’ waterkokers of koffiezetapparaten, dan slaan de stoppen door.

Afval

 

We zijn te gast op een natuurcamping en gaan respectvol met de natuur om. Laat het terrein achter zoals je het aangetroffen hebt. Na het afbreken van je eigen tent graag je afval mee naar huis nemen, ook je glaswerk e.d. Bij aankomst verstrekken we elke volwassene een afvalzak.

Zelfredzaamheid

De kampeerbeleving is wat jij er van maakt. Zelfredzaamheid staat bij Green Spirits hoog in het vaandel. Bedenk bij ‘problemen’ eerst zelf een oplossing. Mocht je er niet uitkomen, dan kun je Belle als troubleshooter aanspreken. Bij de infoplek kun je naar haar vragen.

Last but not least: Hoffelijkheid

 

Een weekend lang delen we douches, maaltijden, zitplaatsen, tentruimte, elektra en vierkante meters met elkaar. Dat kan wel eens lastig zijn; helaas denkt/doet en voelt niet iedereen hetzelfde als jij en dat kan tot irritatie of onbegrip leiden. Met wat inlevingsvermogen en hoffelijkheid naar elkaar is er altijd wel een mooie oplossing te vinden. De bereidheid daartoe is voldoende…

bottom of page