top of page
Tropische Bladeren 2
University Website Header (1).png

THEMA

AUTHENTIEKE WIJSHEID

Dit jaar is dat:

AUTHENTIEKE WIJSHEID

Bewust of onbewust hebben we allemaal onze wijsheden waar vanuit we handelen. Deze wijsheden zijn gebaseerd op kennis, familieoverdracht en/of opgedaan in afstemming op de spirituele Bron, het Groot Mysterie. 

 

Ook de natuur heeft haar wijsheid. Zo vliegt dit jaar de Buizerd met Green Spirits mee. Met scherpe zintuigen hangt hij in perfecte balans geduldig boven ons, geeft nieuwe inzichten en begeleid ons in de transformatie van dit jaar. Vol zelfvertrouwen. 

Als Magische vogel vliegt hij volledig zijn eigen koers en nodigt ons uit zijn voorbeeld te volgen. 

 

Hij vertelt ons dat Oude wijsheid mag herleven: dat deze Oude Wijsheid terug te vinden is in de natuur. Wanneer je ernaar luistert, ernaar kijkt en de taal leert spreken. 

Deze Oude Wijsheid is trouw aan zichzelf en kan alleen maar authentiek zijn. 

 

Het thema voor Green Spirits 2023 is daarom geworden: 

 

 

Alles staat met elkaar in verbinding. 

We wensen iedereen die deelneemt aan Green Spirits toe dat zij hun eigen en authentieke wijsheid mogen ontdekken, vormgeven en/of uitdragen. Bezoekers, medewerkers, vrijwilligers en organisatie, allen zijn op zichzelf en tegelijkertijd verbonden, met alles om hen heen, voedend voor zichzelf en de community: We geven samen onze eigen koers vorm, in harmonie met elkaar en de natuur, door samen Zijn.

Authentieke wijsheid

The Green Spirit

Voor de gathering zijn er een aantal belangrijke uitgangspunten zoals duurzaamheid en respect die we hoog in het vaandel hebben. Ze bepalen de inhoud, vorm en ‘leefregels’ van de gathering

Gathering zonder afval: alle deelnemers nemen hun eigen bord, bestek en beker mee die we gezellig samen afwassen. Daarnaast houdt iedereen het afval zo beperkt mogelijk en houd je vooral je eigen afval bij je.

Consuminderen: we hebben gekozen voor een kleine markt, met handgemaakte, duurzame producten. We hebben tenslotte alles al, toch? Er is ook een plek waar je gebruikte kleding kunt ruilen of inleveren.

Moeder natuur: de gathering is op een plek waar we gebruik mogen maken van het terrein en de daar aanwezige natuur. Wij zijn te gast; ga dus zorgvuldig om met de plek waar je verblijft.

Spiritualiteit: bewustwording is niet alleen een zaak van nadenken en voelen; het verandert ook je kijk op de maatschappij en hoe we met elkaar omgaan. We zorgen daarom met elkaar voor respect voor elkaar in fysieke, mentale en emotionele zin.

Green-Spirits-Gathering_edited_edited.png
Tropische Bladeren 5
bottom of page