Tropische Bladeren 2
University Website Header (1).png

THEMA

ERVAAR DE GROEI

Dit jaar is dat:

Groeikracht

Als er geworteld is, kan groei ontstaan. En tegelijkertijd is er kracht en de wil tot groei nodig om te wortelen. Het leven is doorspekt met de zachte kracht van groei: voor ons mensen van kind naar volwassene, van volwassene naar wijze oudere. In onszelf, de natuur en alles om ons heen, begint de groei met een zaadje. Als dat gezaaid is ontstaat er een wonderlijk proces: dat zaadje groeit uit tot een prachtig inzicht, project, voorwerp, wijsheid, bloem, dier, boom, etc. En alles staat met elkaar in verbinding. 

Zo is een bos geen verzameling van losse bomen, maar een gemeenschap die naar elkaar omziet. Tegelijk is iedere boom zijn of haar unieke zelf.

Dit wensen we ook voor hen die deelnemen aan Green Spirits: bezoekers, medewerkers, vrijwilligers, organisatie. Allen zijn op zichzelf en tegelijkertijd verbonden, met alles om hen heen, voedend voor zichzelf en de community: We geven samen ons eigen pad vorm, in harmonie met elkaar en de natuur, door samen Zijn.

Ook Green Spirits zelf, als een Wereld Woud Web dat niet alleen zichzelf voedt en hoedt, maar zich uitstrekt naar het grote geheel. En in Festivalland haar eigen unieke zelf is.

Ervaar de groei

The Green Spirit

Voor de gathering zijn er een aantal belangrijke uitgangspunten zoals duurzaamheid en respect die we hoog in het vaandel hebben. Ze bepalen de inhoud, vorm en ‘leefregels’ van de gathering

Gathering zonder afval: alle deelnemers nemen hun eigen bord, bestek en beker mee die we gezellig samen afwassen. Daarnaast houdt iedereen het afval zo beperkt mogelijk en houd je vooral je eigen afval bij je.

Consuminderen: we hebben gekozen voor een kleine markt, met handgemaakte, duurzame producten. We hebben tenslotte alles al, toch? Er is ook een plek waar je gebruikte kleding kunt ruilen of inleveren.

Moeder natuur: de gathering is op een plek waar we gebruik mogen maken van het terrein en de daar aanwezige natuur. Wij zijn te gast; ga dus zorgvuldig om met de plek waar je verblijft.

Spiritualiteit: bewustwording is niet alleen een zaak van nadenken en voelen; het verandert ook je kijk op de maatschappij en hoe we met elkaar omgaan. We zorgen daarom met elkaar voor respect voor elkaar in fysieke, mentale en emotionele zin.

Green-Spirits-Gathering_edited_edited.png
Tropische Bladeren 5