top of page

Imbolc - Nieuwe groei begint

Lees hier de nieuwsbrief van februari 2022!


Vrijdag was ik onderweg door de binnenlanden van de Betuwe. Terwijl ik over de bemodderde weg reed (je weet wel zo eentje waar je een passeerplekje moet zoeken om langs een tegenligger te komen) besefte ik ineens hoe blij ik word van deze tijd van het jaar. Herken je dat? De ijsblauwe lucht, de knisperend frisse bries, de zon die al zacht voelbaar is op je huid en geuren die het nieuwe groeijaar aan kondigen. Heerlijk!


Hier in de omgeving zie ik veel telers jonge bomen aanplanten, het is de tijd van vroege zaai en plant. Deze tijd van Imbolc, het tweede jaarfeest in het Keltisch Wiel, dat jonge groei aankondigt. Sommigen, zo laat social media weten, hebben ze al gespot: de lichtgroene knoppen in de bomen en planten. Binnenkort worden ook de eerste lammeren weer geboren en de krokussen komen al her en der tevoorschijn. De nieuwe groei, de energie en de kracht van de natuur is voelbaar… Daarmee benoem ik gelijk de inspiratie voor het thema van dit jaar:


GROEIKRACHT Ervaar de kracht van groei!


Dit jaar zal alles wat Green Spirits biedt in het teken staan van GROEIKRACHT, het ontdekken van, het voelen van en het werken met deze kracht.


Gaat het al kriebelen? Heb je ook zo'n zin om je groeikracht te ontdekken, verkennen en in te zetten? Kan je niet wachten om je (weer) te verbinden en verdiepen in de westerse natuurspiritualiteit? Of wil je oude kennis ophalen en opnieuw vormgeven? We zien er naar uit iedereen, groot en klein te mogen ontmoeten op 1, 2 en 3 juli. Daarom zijn we achter de schermen al lekker bezig om een mooi programma voor de hele familie te creëren. En maken we de website klaar voor de editie van 2022. Ben je nieuwsgierig naar wat de site je verteld, houdt dan onze social media in de gaten.


Wil je op een andere wijze een bijdrage leveren? Door een passend aanbod te bieden in de vorm van een workshop, of een plekje op markt-, verwen- of healingveld? Dat kun je vast voorstellen aan Rilana d.m.v. een mail aan rilana@greenspiritsfestival.nl.


Sommigen onder ons zullen nu denken ‘en Fiona dan?’. Fiona heeft haar taken als Vrouwe van de Markt van vorig jaar losgelaten en gaat een nieuwe uitdaging aan. Zij gaat Corine ondersteunen bij de algemene organisatie, zowel in praktische als energetische zin.

Rilana neemt nu de rol van Vrouwe van Markt samen met het samenstellen van het workshopschema op zich. Voor medewerkers wel zo makkelijk.

Belle breidt haar secretariële taken uit, met die welke Rilana voorheen deed en blijft Troubleshooter.

Alma blijft energetisch verzorger van Green Spirits. Onderdeel van deze taak is het begeleiden van het team van Hoeders en Hoedsters.

Marjolein heeft ook dit jaar de rol van vrijwilligerscoördinator op zich genomen en zij krijgt daarbij in de praktische uitvoering ondersteuning van Jacqui Oude Egberink.

Voorafgaand aan de energetische start van het nieuwe Green Spirits jaar (lees: de eerste bijeenkomst van het Green Team tijdens de wassende maan van januari) was er de stilte van de donkerste dagen. In deze periode werd duidelijk wat Green Spirits dit jaar nodig heeft. De verschuiving van taken en rollen was er daar één van, om mee te beginnen…


Iets anders wat Green Spirits wil, is zekerheid. Zekerheid dat het door kan gaan in deze gekke tijd, los van alle maatschappelijke perikelen. Zekerheid dat we elkaar kunnen ontmoeten. Dat we kunnen verbinden en het leven, de elementen en Moeder Aarde kunnen vieren. Daarom hebben we besloten dat Green Spirits ook dit jaar geen Festival zal zijn, maar een Kampeerbelevenis. Net als vorig jaar.


Wat we vorig jaar o.a. aan feedback kregen, was dat de vrijdag erg kort was. Of dat we laat begonnen. Daarom zullen de deuren van het terrein op vrijdag eerder open gaan. Daardoor is er meer tijd om op de camping te settelen, van de dag te genieten en kunnen wij het aanbod vergroten. Waar jij dan weer van kunt genieten 😊 Daarover in een later stadium meer…


Wil je je bijdrage leveren als vrijwilliger? Laat het Marjolein weten via marjolein@greenspiritsfestival.nl . Er zijn vele grotere en kleinere klussen te doen die het Green Spirits weekend een complete ervaring voor deelnemers maken. Jouw bijdrage is van enorme waarde!We verwelkomen jullie graag op 1, 2 en 3 juli 2022! Namens het hele Green Team Warme groene groet, Corine23 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page